O biblioteci
   Info za korisnike
   Elektronski katalog
   Digitalna biblioteka
   Izložbe knjiga
   Međubibliotečka pozajmica
   Linkovi

   

Početna > Biblioteka > Izložbe knjiga >
Meša Selimović (1910-1982)

Povodom 1. decembra, Dana Filozofskog fakulteta i povodom stogodišnjice rođenja velikog pisca Meše Selimovića, priređena je Izložba knjiga „Meša Selimović (1910-1982)”.
Izložba knjiga „Meša Selimović (1910-1982)”, koju su priredile Seminarska biblioteka Odseka za srpsku književnost i Odseka za komparativnu književnost, i Seminarska biblioteka Odseka za srpski jezik i lingvistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, otvorena je 1. decembra 2010. godine. Izložba je bila postavljena na mezaninu Centralnih čitaonica od 1. do 25. decembra 2010. godine.
U okviru izložbe predstavljene su publikacije Meše Selimovića i literatura o njemu i njegovom delu, iz fondova Biblioteke Filozofskog fakulteta.
Povodom izložbe izrađen je katalog koji sadrži popis izloženih publikacija. Izložbu i katalog su pripremile Dragoslava Jevremovič, viši bibliotekar u Seminarskoj biblioteci Odseka za srpsku i Odseka za komparativnu književnost i mr Nataša Belić, viši bibliotekar u Seminarskoj biblioteci Odseka za srpski jezik i lingvistiku.
Izložbu je otvorila prof. dr Gorana Raičević,  vanredni profesor na Odseku za srpsku književnost.


Govor prof. dr Gorane Raičević na otvaranju izložbe 
Galerija

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu