O biblioteci
   Info za korisnike
   Elektronski katalog
   Digitalna biblioteka
   Izložbe knjiga
   Međubibliotečka pozajmica
   Linkovi

   

Početna > Biblioteka > Izložbe knjiga >
Izložba knjiga Lav Nikolajevič Tolstoj – plemić pokajnik (1828-1910)

Izložba knjiga “Lav Nikolajevič Tolstoj – plemić pokajnik (1828-1910)”, koju su priredili Odsek za slavistiku – Seminarska biblioteka i Biblioteka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, otvorena je 9. novembra 2010. godine, povodom stogodišnjice smrti velikog ruskog pisca. Izložba je bila postavljena na mezaninu Centralnih čitaonica od 9. do 20. novembra 2010. godine. Izložbu je priredila Nada Usanović-Ašonja, bibliotekarka u Seminarskoj biblioteci Odseka za slavistiku.
U okviru izložbe predstavljene su publikacije Lava Tolstoja i literatura o njemu i njegovom delu, iz fondova Biblioteke Filozofskog fakulteta.
Povodom izložbe izrađen je katalog koji sadrži popis izloženih publikacija. Katalog su priredile Nada Usanović-Ašonja i mr Milica Bracić, bibliotekarka u Centralnoj biblioteci Filozofskog fakulteta.
Na otvaranju izložbe govorili su prof. dr Bogdan Kosanović, redovni profesor na Odseku za slavistiku i prof. dr Dušanka Mirić, šef Odseka za slavistiku Filozofskog fakulteta. U programu su učestvovali Galina Lukić i Miloš Milojević, studenti Odseka za slavistiku.


Govor prof. dr Bogdana Kosanovića na otvaranju izložbe 
Galerija

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu